1 2 3 4 5

Březen 24, 2013 - O využití času

Text byl převzat tak, jak se objevil na zivotvkorporaci.cz, autor neni znám. Pokud by se autor chtěl přihlásit k autorství, tak jej rád doplním.
---

O využití času
Březen 24, 2013
Korporace
Komentáře: 8

V korporaci se dělá spoustu zbytečností. Porady a akční plány. Strašně moderní a strašně nepraktické, když se to přehání.

Příští týden od pondělí do středy nemám nic jiného než porady. Zasedám v osmi různých týdně. Zcela k hovnu jsou ty top porady, ale kompenzují to časem na nich stráveným. Pětačtyricetiminutová debata o tom, zda je obrázek k výprodeji materiálu na stránkách zvolen vhodně. Na poradě nejvyššího managementu. Podřízení se pak snaží vyzvídat. Je jasné, že jim musíte vysvětlit, že strategické informace není možné volně prezentovat.

Máme průšvih se zásobami. Před měsícem o víkendu jsem si sedl a vymyslel akční plán, jak to dát do kupy. Plán je asi dobrý. Je tak populární, že už jsem ho prezentoval na sedmi různých mítincích. Celkem čtrnáct hodin. Dost často tam seděli ti samí lidé. Pokládali ty samé dotazy a já jim dával ty samé odpovědi. Vždycky se jim rozlil úsměv po tváři, že se jim odpověď líbila. Plán už doputoval i o několik pater výše, až do evropské centrály. A opět dotazy, tentokrát mailem. Zajímalo by mě, jestli jej budu dokonce někdy i realizovat.

Minulý měsíc nám ajťáci nainstalovali program na telekonference. Máme novou modlu. Všichni se připojíme a řešíme klíčové věci pro chod lidstva. Během telca ohledně schvalování výstupů z porady (!) jsem si ostříhal nehty na nohách. Před čtrnácti dny bylo svoláno urgentní telco. Ředitel jedné pobočky nám oznámil, že se mu rozbil vysokozdvižný vozík a teče z něj olej. Ptal se, jestli ho může dát opravit. Řekli jsme mu, že ano.