1 2 3 4 5

Březen 17, 2013 - Úvodem

Text byl převzat tak, jak se objevil na zivotvkorporaci.cz, autor neni znám. Pokud by se autor chtěl přihlásit k autorství, tak jej rád doplním.
---

Úvodem
Březen 17, 2013
Korporace
Komentáře: 9

Před šesti lety a čtyřmi a půl měsíci jsem začal pracovat v nadnárodní korporaci jako brigádník. Teď dělám ředitele. Ředitele nákupu, abych byl přesný. Proteče přese mě něco přes miliardu a vydělám firmě desítky milionů každý rok. Za to beru poměrně hodně peněz, plus auto, mobil a notebook.

Miluji obchod. Každodenní klokot, průšvihy, výhry. Padesát mailů, pět schůzek a padesát telefonů denně. Bývalo toho míň, už nemohu být tak důsledný a nemám čas na přípravu. Dost často vařím z vody. Nelíbí se mi to.

Jsem cynik. Nejsem loajální vůči firmě, mám rád obyčejné lidi v ní, zákazníky i dodavatele. Nemám rád, když si hrajeme na něco jiného, než že to děláme pro prachy. Nesnáším nadnárodní šaškování, nástěnky a nadšená hesla. Myslím si, že kreténská motivační prohlášení potřebuje manažer, který si nerozumí se svými lidmi a bojí se reálné konverzace.

Jsem čestný a staromódní. Zakládám si na tom, že mé slovo platí. Snažím se jít příkladem. Vážím si svých lidí, hodně mě naučili. Určitě jsem úplatný, ale nikdo ještě nenabídl částku, za kterou bych zahodil své svědomí. Úplatků jsem dal několik.

Nemám problém poslat kohokoliv do prdele. Na druhou stranu, když někdo vyfakuje mě, tak se nejdřív ptám, jestli si to nezasloužím.

Hodně kouřím a hodně piju. Jednak jako výrobní prostředek a také, abych se pravidelně resetoval. Zvyšuji frekvenci. Nejsem partner roku. Ztloustl jsem. Křečovitě se držím pár koníčků a kamarádů z doby před korporací, abych se úplně neodstřihl od reality.

Korporace vypadá zvenku hezky. Ale je to také jediný ústav, kde najdou azyl nesvéprávní jedinci, kteří by si jinak nevydělali ani na slanou vodu. Profesionální Job hoppeři, kteří se tváří jako géniové a zachránci.

Tento blog chci věnovat své korporaci. Hodně mě naučila, hodně jsem se díky ní naučil. A hodně jsem se v ní smál. Dost často hořce.