1 2 3 4 5

Březen 26, 2013 - Shit in, Shit out

Text byl převzat tak, jak se objevil na zivotvkorporaci.cz, autor neni znám. Pokud by se autor chtěl přihlásit k autorství, tak jej rád doplním.
---

Shit in, Shit out
Březen 26, 2013
Korporace
Komentáře: 14

“Shit in, Shit out” označuje v korporaci typ analýz, které po vás někdo pořád chce. Jejich přidaná hodnota je žalostná a věci v nich jsou strašně vzdálené realitě. Věnujete jim přesně tolik času a pečlivosti, kolik si zaslouží. Nahážete tam cokoliv, jen abyste je měli z krku. O několik neděl později na corporate levelu zjistíte, že výstupy z nich dal někdo do tabulky, grafu nebo omalovánky a smrtelně vážně o nich diskutujete a porovnáváte jednotlivé země. A na všech zúčastněných vidíte to samé zděšení: “Vždyť já se na to vysral a naládoval to totálníma hovadinama”.

Dnes mi vypršel třetí a, podle důrazného mailu z centrály, i poslední deadline na vyplnění hodnocení dodavatelů. Nepleťte se, nejde o sofistikované hodnocení kvality dodávek, konkurenceschopnosti, podpory a marže. Tato věc obsahuje hodnocení přístupu dodavatele k životnímu prostředí, bezpečnosti práce a kvalitu papíru použitého pro katalog. Dvě stovky otázek u top patnácti dodavatelů s hodnocením jedna až pět. Jediný výstup práce Supplier relationship department o dvaceti lidech za rok.

Když jsem to vyplňoval poprvé, nechtěl jsem vypadat jako idiot a ptát se, tak jsem zvolil metodu poctivého randomizéru. Všechno prošlo, z centrály se nikdo neozval, akorát za tři měsíce mi volal generál od jednoho z dodavatelů v seznamu:

“Ty vole, cos tam dával?”
“Fakt netuším, sorry.”
“Ty vole, já podle toho dostávám prémie.”

Rok nato jsem si teda dal záležet a vyplnil poctivě. Za týden email, vysvětlete, co se stalo, že se dodavatel zlepšil v tomhle a zhoršil v něčem jiném. Zhodnoťte posuny v procentech. Vaše výstupy budou použity pro jednání v jiných zemích. Tak jsem se na to letos radši vykašlal.

Kdysi dávno, když jsem ještě seděl na financích a dělal i cash flow, musel jsem každý týden dělat report platební morálky top dvaceti zákazníků. Běda, jak jsem měl hodinu zpoždění. Jednou jsem do přílohy omylem vložil prázdný excel. Přišlo poděkování za report a nic. Týden poté jsem si to otevřel a chtěl přepsat data a uvědomil jsem si to. No a zkusil jsem to znovu. Zase poděkování. Můj nástupce to dělá dodnes.